Creatief schrijver * narratief ontwerper

Creatief schrijver

Gebaseerd op jouw input en wensen schrijf ik een tekst. Dit kunnen zowel zakelijke teksten zijn, als ook fictie teksten die een verhaal vertellen. Het verhaal van jouw bedrijf in de vorm van storytelling, maar ook een verhaal als een cadeautje voor een relatie, of dialogen namens jouw bedrijf met klanten of teksten in een game.

Originele content creëren

Daarnaast schrijf ik voor sociale media, nieuwsberichten, nieuwsbrieven of blogs, binnen jouw kaders. Ik schrijf met de stem van jouw bedrijf of organisatie. Dat staat uiteraard los van mijn eigen stijlvoorkeuren. Ik werk zowel in het Nederlands als in het Engels. Voor het Engels werk ik met native speakers uit mijn netwerk voor de finishing touch.

Narratief ontwerp

Bij mijn creatieve opdrachten, gaat aan het schrijven ook een stuk ontwerp vooraf. Bij games geldt, dat het bedenken van de samenhang van de stukjes tekst, het uitwerken van de karakters, hun motivatie en het opbouwen van een goede balans tussen spanning, harde realiteit en humor net zo belangrijk is als de goede uitwerking. Ook deze kant van het vak beheers ik. Zo lever ik graag een zinvolle bijdrage aan jouw game!

Creatieve opdrachten, zoals

  • Interviews voor zakelijke klanten (zoals G4S, Kids Society Erica en Seats2Meet) en die uitwerken in originele teksten. Ook delen van mijn copywriting werk, zoals social media berichten vallen hieronder.
  • Teksten schrijven en narratief ontwerp voor de games Unexplored en Unexplored 2 van Ludomotion. Conceptueel mede-ontwikkelen van de verhaallijnen en dialogen en uitwerken. In deel 1 kozen we voor vrolijke, grappige teksten die refereren aan klassiekers en cliché’s uit fantasy en sci-fi pop-culture. De game is sinds februari 2017 verkrijgbaar op Steam. De content voor het spel werd in een aantal gratis DLC’s verder uitgewerkt en aangevuld.
  • Unexplored 2 is nog volop in ontwikkeling, maar krijgt een veel serieuzer karakter. Veel meer kan ik er nu nog niet over vertellen, dat komt in de loop van 2020/2021 vanzelf naar buiten. Dit is in ieder geval onze laatste trailer:

Alle opdrachten die ik uitvoer, zijn onderhevig aan mijn algemene voorwaarden en vallen onder mijn privacyverklaring. Deze kun je downloaden op mijn website.