Creatief tekstschrijver

Creatief schrijver

Gebaseerd op jouw input en wensen schrijf ik een tekst. Dit kunnen zowel zakelijke teksten zijn, als ook teksten die een verhaal vertellen. Het verhaal van jouw bedrijf in de vorm van storytelling, maar ook een verhaal als een cadeautje voor een relatie, of dialogen namens jouw bedrijf met klanten of teksten in een game. Hoe meer je mij vertelt over de tekst die je wilt hebben, hoe beter het eindresultaat zal zijn.

Daarnaast schrijf ik voor sociale media, nieuwsberichten, nieuwsbrieven of blogs, binnen jouw kaders. Ik kan elke schrijfstijl aannemen die jij wenst en die past bij de identiteit van jouw bedrijf of organisatie. Dat staat uiteraard los van mijn eigen stijlvoorkeuren. Wil jij een wervend verhaal voor de eigen medewerkers, een zakelijk overtuigend online profiel (B2B), een commercieel stuk (B2C) of juist een kritisch artikel?

Ik maak waar u behoefte aan heeft, snel en deskundig én boven alles: prettig leesbaar. Ik werk zowel in het Nederlands als in het Engels. Voor het Engels werk ik met native speakers uit mijn netwerk voor de finishing touch.

Portfolio – tekstschrijven 

  • Interviews voor zakelijke klanten (zoals G4S, Kids Society Erica en Seats2Meet) en die uitwerken in originele teksten. Ook delen van mijn copywriting werk, zoals social media berichten vallen hieronder.
  • Teksten schrijven voor de game Unexplored van Ludomotion. Conceptueel mede-ontwikkelen van de verhaallijnen en dialogen. Opdracht: vrolijke, grappige teksten die refereren aan klassiekers en cliché’s uit fantasy en sci-fi pop-culture. De game is sinds februari 2017 verkrijgbaar op Steam. De content voor het spel wordt nog steeds verder uitgewerkt en aangevuld.

 

  • De training ‘Service Design in de praktijk’ van Bee-grip verwoorden en beschrijven. Daarnaast onder andere cursusmaterialen schrijven.
  • Blogs voor interne communicatie binnen de Rabobank over de cultuur van het bedrijf. Deze leverden veel respons op en werkten prima om de interne dialoog en betrokkenheid aan te jagen.
  • Lees een kort verhaal van mij. Geschreven in jeugdig enthousiasme, met veel plezier en liefde voor het vertellen van verrassende verhalen.

Alle opdrachten die ik uitvoer, zijn onderhevig aan mijn algemene voorwaarden en vallen onder mijn privacyverklaring. Deze kun je downloaden op mijn website.